Project Description

TULUM

L’antiga ciutat maia

A la regió de la Riviera Maya, a Mexico, se situa Tulum. Encara que el seu clima i les seves platges paradisíaques són la gran atracció turística de la zona, també trobem les ruïnes de Tulum, l’antiga ciutat maia. Es tracta d’una població fortificada a la vora de la mar Carib amb una arquitectura postclàssica tardana d’entre el segle XIII i finals del segle XV, amb una influència clara de Chichén Itzá. El seu patrimoni arqueològic se centra en tres grans construccions: el Castell, edifici principal al qual s’arriba per una escalinata, el Temple dels Frescos, que és l’edifici més interessant arqueològicament parlant, ja que encara conserva en el seu interior frescos i pintures, i el Palau, que va ser sens dubte, l’edifici residencial més gran de l’antiga ciutat.

Quant a arquitectura contemporània, podem destacar dues residències particulars: la T House de Studio Arquitectes i la Casa Xixim de Specht Harpman. Ambdues presenten la combinació perfecta entre llum i la relació de l’exterior amb l’interior.

Oferim tours i visites guiades orientades al disseny, urbanisme i l’arquitectura en Tulum i voltants. Tots els nostres guies són arquitectes professionals, que preparen itineraris arquitectònics a mesura.

TOURS A TULUM CENTRATS EN L’ARQUITECTURA