Project Description

MEDELLÍN

Infraestructura pública i arquitectura social

Medellín és avui una de les ciutats del món que ha experimentat una transformació més radical, gràcies a les inversions en infraestructura pública i arquitectura social; aconseguint un impacte positiu en la transformació dels barris informals, la convivència ciutadana i la seguretat. Des de Artchitectours et portem l’oportunitat de descobrir aquesta ciutat i tots els seus canvis al llarg de la història amb els nostres tours d’arquitectura a Medellín.

En el 2013, el Urban Land Institute (ULI) va declarar a Medellín com “la ciutat més innovadora del món” destacant el seu modern sistema de transport públic massiu, els parcs biblioteques, centres culturals i espais públics que han estat la clau per al desenvolupament  de l’urbanisme social. A més, Medellín albergarà un dels centres per a “la quarta revolució industrial” que, sota l’auspici del Fòrum Econòmic Mundial, serà creat en el 2019. L’objectiu d’aquest centre d’innovació i negocis és impulsar les noves tecnologies digitals, portant a Medellín a ser una Smart City enfocada en la Internet de les coses (IoT), la intel·ligència artificial (AI) i la cadena de blocs.

Aquesta és una ciutat, que contrasta l’Arquitectura Republicana, amb edificis com Carré i Vásquez; l’Arquitectura Moderna com el Palau Municipal de Medellín (actualment Museu de Antioquia), i l’Arquitectura Contemporània, centrada en espais públics com el Orquideorama del Jardí  Botànic de Pla B + JPRCR Architects, el Centre Cívic de la Plaça de la Llibertat de OPUS + Toroposada Arquitectes, Centre Cultural Moràvia de Rogelio Salmona, Complex Sant Ferran Plaza i Milla d’Or Districte de Negocis.

Com a mostra de l’evolució urbanística de la ciutat trobem en els nostres tours a Medellín construccions com: Parcs del Riu de Latitud, el districte educatiu i cultural de Zona Nord, les intervencions en la Comuna Tretze, el pulmó verd del Jardí Circumval·lar, els corredors del Tramvia i els Metrocables. Amb aportacions arquitectòniques d’alta qualitat com: el Parc Explora d’Alejandro Echeverry, els Parcs Biblioteca de Giancarlo Mazzanti, Javier Vera, Ricardo La Rotta i Hiroshi Naito, les Unitats de Vida Articulada (UVA), Museu de la Memòria de Planta Baixa i el Museu d’Art Modern de Medellín de CTRL G & 51-1.

Tria la nostra oferta de tours d’arquitectura a Medellín orientats al disseny, a l’urbanisme, al medi ambient i a la mobilitat; perfectes per a professionals, experts, grups d’estudiants o amants de l’arquitectura interessats a conèixer una ciutat que s’ha reinventat i renovat per a donar resposta a la ciència i l’emprenedoria. Recorre amb els nostres arquitectes guies professionals una ciutat on l’urbanisme i l’arquitectura han millorat barris sencers, i on el sistema de transport massiu ha possibilitat la connectivitat entre ells.

TOURS D’ARQUITECTURA A MEDELLÍN

Últims posts en el nostre Blog de Medellín

Els nostres clients i col·laboradors a Medellín