Project Description

LIUBLIANA

Art Déco i modernitat prop de Ljubljanica

Ljubljana és, sens dubte, una petita ciutat plena d’encant que ha estat modelada després de dos terratrèmols que han condicionat la seva arquitectura. El barroc de les seves construccions més antigues supervivents al terratrèmol de 1895 comparteix el centre històric amb edificis d’estil Secessió Vienès.

L’arquitectura moderna i contemporània de Ljubljana no seria la mateixa sense la Facultat d’Arquitectura fundada el 1919 en la qual van estudiar importants arquitectes com Joee Ple’nik que va projectar el Pont Triple i la Biblioteca Nacional i Universitària d’Eslovènia i EdvardRavnikar qui va formar tota una generació d’arquitectes eslovens amb el seu estil escandinau, concretament finès, particularment influenciat per Alvar Alto, el qual la seva creació més destacable és la Plaça de la República. Avui, Ljubljana compta amb molts edificis d’estil modern i contemporani que, com el Dunajka Cesta o el Vojkovaulica entre d’altres, formen el paisatge modern d’una ciutat que sorprendrà l’amador d’arquitectura de totes les èpoques.

Trieu entre les nostres tours de disseny, urbanisme i arquitectura, o sol·liciteu un itinerari a mesura projectat per un dels nostres arquitectes. Tots els nostres guies són arquitectes professionals.

TOURS D’ARQUITECTURA A LJUBLJANA

Pregunteu-nos per les nostres opcions de torn a Ljubljana