Project Description

TOURS A BAKÚ

La ciutat dels vents

Bakú és la capital i ciutat més poblada del caucàsic. Situada en la costa sud del mar Caspi aquesta ciutat es compon de dues parts principals: el centre urbà i la ciutat vella interior. El centre amb el Palau dels Shirvanshah i la Torre de la Donzella, va ser inscrit per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat l’any 2000.

L’arquitectura a Bakú varia totalment, des de la base de la ciutat vella als edificis moderns i el disseny espaiós del port de Bakú. Molts dels edificis més impressionants de la ciutat van ser construïts durant el segle XX, quan els elements arquitectònics dels estils europeus es van combinar en un estil eclèctic. Bakú, per tant, té un aspecte original i únic, que li ha valgut per a ser coneguda com la “París de l’Est”.

La Ciutat Vella de Bakú, també coneguda com la ciutat emmurallada de Bakú, es refereix a l’antic assentament que es va desenvolupar en la capital àzeri. Aquesta zona és pintoresca, amb el seu laberint de carrerons estrets i edificis antics: els carrers empedrats passen pel Palau dels Shirvanshahs, compta amb dos caravasares (antics punts de descans de caravanes), banys i la Mesquita Juma.

Art nouveau a Bakú va començar a aparèixer en la dècada de 2000. Amb l’important desenvolupament econòmic, han aparegut edificis amb parets senceres de cristall al voltant de la ciutat; els exemples més destacats són la Torre SOCAR i les Flame Towers.

Milers d’edificis de l’època soviètica han estat demolits provocant que la ciutat creixi de manera dinàmica i a tota velocitat donant pas a un cinturó verd en les seves costes, parcs i jardins omplint les platges de la badia de Bakú.

Caminant al llarg de Baku Boulevard podem visitar el Bulvar Park, un centre comercial amb arquitectura futurista. Veurem des de l’exterior en el centre internacional del Mugham de l’Azerbaidjan, que és un centre d’art i música de l’Azerbaidjan així com el Baku Chrystal Hall. Aquest edifici va ser seu del 6 ° Campionat Mundial d’Esports Electrònics.

A continuació explorarem l’arquitectura futurista de Bakú. L’exterior de l’Estadi Olímpic de Bakú a més del futurista Socar New Management Building i la torre de l’oficina Azersu. Observarem també des de l’exterior el “Palau de la Felicitat” per l’arquitecte Iosif Ploshko.

Visitarem l’antiquíssima Torre de la Donzella (segle XII), el Palau Shirvanshah i explorarem l’exterior de les Torres de flames. Són un trio de gratacels a Bakú, un d’ells és el més alt del país, amb una altura de 182 metres.

Contemplarem el Centre Heydar Aliyev, dissenyat per l’arquitecta iraquiana-britànica Zaha Hadid. Aquest edifici es distingeix pel seu estil arquitectònic únic que evita qualsevol angle agut.

El transport local inclou el metro de Bakú, un sistema de trànsit ràpid que igual que els de moltes ciutats de l’antiga Unió Soviètica destaca pel seu art en les estacions en forma de murals, mosaics, llums d’aranya i grans adornats.

Triï entre uns dels nostres tours en Bakú orientats al disseny, a l’urbanisme i a l’arquitectura o sol·liciti que un dels nostres arquitectes prepari un itinerari a mesura. Tots els nostres guies són arquitectes professionals.

TOURS A BAKÚ CENTRATS EN ARQUITECTURA

Pregunti’ns per les opcions de tours a Bakú.